Memoria corpului. Amprenta venirii mele pe lume

Viața ne locuiește și sufletul ne însuflețește dinainte de a ne naște.

Prin cunoaștere conștientă, biografia noastră ni se poate dezvălui în granițe mai cuprinzătoare decât am putut gândi vreodată. Prin lărgirea percepției, putem simți cu claritate că aici, în biografia noastră, au locuit dintotdeauna concepția, anotimpurile intrauterine, experiența nașterii noastre. 

Biografia noastră începe cu mult înainte de naștere. Corpul nostru, păstrătorul fiecărei nanosecunde de trăire vie, își amintește tot ce am trăit la concepție, în utero, în preajma și în timpul nașterii. Și stochează tot ce își amintește sub forma ochilor vii sau terni cu care vom privi lumea, a rigidității sau fluidității noastre fizice, a închiderii sau deschiderii inimii noastre către oameni și viață. 

Noi toți suntem amprentați de felul în care ne-am trăit propria conceptie, perioada intrauterina, nașterea și primii ani de viață pre-verbală. Conștiinta de sine, valoarea de sine, iubirea de sine ne sunt influențate semnificativ de felul în care ne-am trăit începutul, intrarea în viață.

Memoria corpului. Amprenta venirii mele pe lume.

Prima temă cu care începem Pântecul meu, Pântecul lumii  – ParCurs terapeutic de pregătire lăuntrică pentru Concepție & Sarcină & Naștere Conștiente.

Când te pregătești să devii mamă poți fi tentată să crezi că a fi părinte este mai ales despre el, despre copilul tău. Vei afla curând că este mult, și mai ales, despre tine. Despre ceea ce cunoști și, mai ales, despre ceea ce nu cunoști încă, conștient, despre tine.

Pântecul Meu, Pântecul Lumii este un ParCurs integrator ce are acum forma a 5 întâlniri săptămânale. Prima serie se încheie sâmbăta ce urmează. Am început-o când puii familiei de mierle ce și-a făcut cuib la noi sub streașină erau în ou, o încheiem în săptămâna în care ultimul pui și-a luat deja zborul din cuibul în care nu va mai reveni niciodată.

Începem următoarea serie sâmbătă, pe 3 iulie, ora 11.00.

Trăim, experimentăm direct, practicăm lărgirea percepției, ne conectăm de-adevăratelea cu corpul, intuiția și nevăzutele lumii noastre interioare. Privim și facem spațiu înăuntrul nostru, pentru că aici ne primim mai întâi copiii. Fără pledoarii, fără prelegeri. Într-un rotund intim, deschis pentru maximum 10 participante. Într-o comunitate de femei care se pregătesc conștient pentru concepție (sau încă oscilează în privința acestei decizii) și/sau naștere. 

Trăirea împreună, în rotundul unei comunități, aduce profunzimi, perspective și deschideri ale inimii care își găsesc mai greu forța și albia prin care să curgă într-o relație one-to-one. Aduce perspective noi, diverse, abundente. Aduce altceva și niciodată mai puțin decât un spațiu de lucru unu la unu.

Toate detaliile despre parcursul Pântecul Meu, Pântecul Lumii sunt aici.

1 thought on “Memoria corpului. Amprenta venirii mele pe lume”

  1. Pingback: Relația cu copilul meu începe înainte de concepție. Prenatal Bonding – Parenting Conștient

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *