Despre trecut, prezent și viitor

Ce faci în cazul în care realizezi că viața ta este diferită de ceea ce îți dorești de fapt? Că realitatea ta e altfel decât ai visat-o?

Ceva din tine totuși a creat-o. Așa cum este acum, în cel mai mic detaliu. Cel mai probabil ai creat-o în mod inconștient. Forța de atracție a ceea ce nu ți-ai dorit a fost mai puternică decât forța de atracție a ceea ce îți dorești în mod conștient. Sau poate îți dorești altceva decât ți-ai dorit ieri…

Primul pas este să îți asumi responsabilitatea pentru tot ceea ce este acum prezent în viața ta. Tu ești autorul. Dacă nu ai fi tu creatorul, atunci nu ai putea schimba nimic din ceea ce este.

Pasul următor este să faci pace cu ceea ce a fost până în acest moment și să lași această realitate să se dizolve. Nu mai stărui asupra trecutului, nu te mai reprezintă.

Pasul final: trăiește chiar acum, clipă de clipă, realitatea la care visezi. Mai întâi în interior, la nivel emoțional, la nivel mental, corporal. Simte cum visul tău prinde viață mai întâi în interior și emană prin toți porii ființei tale.

Viața poate fi un efort continuu de a obține ceea ce îți dorești. O zbatere, o luptă. O încercare de a crea contexte aliniate cu așteptările tale.

Cu cât așteptările sunt mai bine definite, cu atât efortul este mai mare. Cu cât dorința de a controla rezultatul este mai intensă, cu atât mai grea experiența de viață.

Sau viața poate fi un fel de abandon în fața necunoscutului, chiar dacă apare teama de necunoscut. Cel puțin la început, până vezi cum nevoia compulsivă de control este înlocuită de sentimentul cald al încrederii.

Încredere că primești oricum ceea ce ai nevoie. Resurse materiale și financiare, relații semnificative, experiențe împlinitoare, cunoaștere intuitivă…

Viața este un joc al încrederii și controlului. Este o pendulare între deschidere și închidere. Între iubire și frică.

Iar uneori ceea ce ai nevoie este diferit de ceea ce îți dorești.

Photo by russn_fckr on Unsplash

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *