Every Day Parenting

Parenting Conștient a pornit la drum în 2019, la un an de la momentul în care am devenit părinți. Am căutat dintotdeaună să înțelegem ce stă în spatele deciziilor noastre. Ce se ascunde dincolo de aparențe. Am căutat cu orice preț calea conștienței de sine deoarece este singura cale ce ne poartă către adevăr. Către libertate interioară, bunăstare, pace lăuntrică. Către fericire.

Conștiență înseamnă în primul rând percepție limpede, nealterată de credințe limitative. Rolul de părinte, pe lângă frumusețea inerentă a contactului cu inocența, vine la pachet cu o sumedenie de dificultăți ce pot fi depășite mai ușor atunci când percepem că sursa acestora este undeva în noi înșine, mai precis în felul nostru de a gândi despre… cum ar trebui să fim ca și părinți. Cu alte cuvine, ideile noastre despre Parenting ne limitează dramatic experiența de a fi părinți. Sau ne pot deschide perspective extraordinare, punându-ne față în față cu o mare transformare.

Every Day Parenting este menit să ofere călăuzire și susținere zilnică părinților și celor care se pregătesc să devină părinți. 
Este un ghid de dezvoltare armonioasă prin practica Conștienței și un instrument puternic de lucru cu sine.

O experiență transformatoare

A avea un copil poate fi o experiență profund transformatoare.
Multe se trezesc în noi, părinții, de la momentul concepției și până când copiii noștri încep să devină independenți. Every Day Parenting este un ghid născut din propria noastră experiență – personală și terapeutică – care te ajută și pe tine să navighezi, cu mai multă încredere și bucurie, prin caruselul emoțiilor și provocărilor pe care le experimentezi de la concepție și până când copilul tău împlinește șapte ani.

Concepția, sarcina, nașterea și primii șapte ani de viață sunt definitorii pentru tot restul vieții unui om. Reprezintă perioada în care descărcăm programele care ne vor ghida toată viața, în care ne creăm și ne însușim toate tiparele de gândire, toate credințele despre viață, toate strategiile prin care vom încerca să ne facem văzuți, auziți, iubiți, toate rolurile pe care le vom juca apoi în relațiile cu ceilalți.

Marea frumusețe este tocmai că, devenind mai conștienți, în acești ani putem crea baza unei vieți sănătoase, armonioase, pline de încredere și bucurie pentru copiii noștri. Iar pentru noi, părinții, acești ani pot deveni o splendidă cale de dezvoltare personală și transformare spirituală. ÎMPREUNĂ cu copiii noștri!

Ce este Every Day Parenting?

Un instrument de călăuzire, susținere și de practică zilnică a Conștienței 
în viața ta de Părinte

icon01-free-img.png

Călăuzire

În fiecare zi, de luni până vineri, primești pe email perspective valoroase care te îndrumă în procesul de naștere și creștere a copilului tău. Toate mesajele sunt născute din experiența noastră, personală și terapeutică. Am trăit împreună sacralitatea și miracolul nașterii fetiței noastre, o naștere nemedicalizată, plină de firesc, în intimitatea casei noastre, așa cum noi ne-am dorit. Noi înșine practicăm în viața noastră ceea ce împărtășim cu tine. Avem 6+ ani experiență de lucru terapeutic în domeniul psihologiei transpersonale. Mesajele se adresează deopotrivă mamelor și taților care, la rândul lor, au un rol complex în creșterea și dezvoltarea copilului. Pășești, totodată, într-o comunitate de părinți asemenea ție. Afli ce funcționează cu adevărat și care sunt miturile Parentingului.
Nu ești niciodată singur(ă)!

icon02-free-img.png

Susținere

Ai nevoie să înțelegi emoțiile pe care le experimentezi odată cu venirea pe lume a copilului tău și pe parcursul devenirii tale ca părinte. Înlăuntrul tău este o lume despre care nimeni nu ți-a vorbit vreodată, nici la școală și, probabil, nici acasă. Noi am trecut prin asta, avem și experiență ca terapeuți și am descoperit cum putem transforma maternitatea & paternitatea într-o etapă luminoasă și, deopotrivă, într-o oportunitate de dezvoltare personală și transformare spirituală. Folosind calea zilnică a Conștienței. Am descoperit credințe limitative pe care le aveam despre sarcină, naștere și creșterea copiilor, am făcut față provocărilor sistemului medical, familiei, sfaturilor și părerilor nesolicitate. Am adunat experiență bogată și valoroasă pe care o împărtășim acum cu tine.

icon03-free-img.png

Practică zilnică

Încrederea în vocea lăuntrică este cheia! Dar Încrederea se poate pierde foarte ușor fără practica Conștienței, mai ales dacă te trezești în toiul evenimentelor fără să ai habar despre provocările acestei noi etape de viață. Dacă nu știi ceea ce vrei și cum să ceri ceea ce vrei sau să setezi limite clare - la maternitate, cu echipa medicală, la grădiniță, în cuplu, cu familia, cu prietenii. Sarcina, nașterea și primii 7 ani de viață ai copilului sunt etape profund transformatoare. Dă-ți voie să simți această perioadă din viața ta ca pe o mare oportunitate de transformare personală profundă. Prin mesajele pe care le primești de la noi, pășești zi de zi, mai încrezător și curajos, către propria împlinire - unica modalitate prin care îi poți oferi copilului tău reperul pentru o viață sănătoasă, plină de bucurie și iubire.

Despre noi

Claudia Constantin

Sunt curioasă și de-a pururi fascinată de universul interior, ce depășește cu mult granițele personale și biografice, conținând experiențele transformatoare ale perioadei intrauterine și ale nașterii, ale trecutului transgenerațional, ale inconștientului colectiv. De ani buni, explorez cu toate simțurile dimensiunile lăuntrice din care îmi nasc gândurile, emoțiile, stările, acțiunile, relațiile, viziunea, spiritualitatea. Adică întreaga realitate pe care o experimentez. Ceea ce m-a condus, la momentul cel mai potrivit, către formarea mea ca terapeut transpersonal – timp de 4 ani am fost și Director al Asociației de Terapii Transpersonale – și ghid în procese de schimbare.

Anii de apartenență și de lucru susținut într-o comunitate de femei decise să-și transforme și să își trăiască viața exact așa cum au visat dintotdeauna, mi-au deschis calea către mai multă Conștiență, Maturitate, Autenticitate, Armonie, Sănătate, Frumusețe și Bucurie în viața mea de femeie. M-au învățat să îmi redescopăr rădăcinile, să îmi întrupez cu înțelepciune puterea feminină și m-au pregătit cu blândețe pentru sarcină, naștere și rolul de Mamă.

Despre noi

Bogdan Grigoraș

Sunt coach și terapeut transpersonal, am devenit tată în două rânduri și de asemenea cred cu toată inima în puterea transformatoare a relației de cuplu. Mă simt împlinit, simt că am ajuns într-un punct în care viața mea nu mai este doar despre mine, simt că ceea ce am de împărtășit cu lumea poate contribui la transformarea fiecăruia.
Am avut nevoie de ani buni pentru a ajunge aici, ani în care am lucrat în primul rând cu mine. Nu cred că un terapeut se poate naște peste noapte.
Însă cea mai transformatoare experiență de viață a fost atunci când am devenit tată pentru a doua oară. Am fost prezent activ la nașterea Sofiei, eveniment pe care l-am pregătit cu mare atenție și deschidere, iar ceea ce mi-a adus mie ca bărbat această experiență este greu de pus în cuvinte. M-a transformat iremediabil, mi-a adus nenumărate înțelesuri, mi-a conferit o misiune nouă: să ofer aceste cunoștințe tuturor bărbaților și cuplurilor care se pregătesc să aibă un copil sau sunt deja părinți. Nu există limită de vârstă pentru a păși pe calea Parentingului Conștient.