Pântecul Meu, Pântecul Lumii

Aici îi primim mai întâi. Pe părinții noștri. Pe partenerii noștri de cuplu. Pe copiii noștri. 

Aici ne primim mai întâi pe noi însene și viața toată.

Înăuntru. 

În corpul nostru de femei, purtând memoria și amprentele trecuturilor – personal, transgenerațional, transpersonal mai larg – și, deopotrivă, dornic și perfect capabil de noi începuturi.
În gândurile, credințele, emoțiile noastre devenite tipare inconștiente autodistructive ce se vor sparte, transformate.
În felul în care ne vedem, ne vorbim, ne raportăm la noi însene, la oameni, la viață și care tânjește după perspective nemaitrăite.

Înăuntru.

Aici ne trăim, de fapt, viața. Nașterile și morțile.
Aici ne trăim și raiurile, și iadurile.
Și bucuria, și lipsa ei.
Și ușurătatea autenticității, și povara propriilor falsuri.
Și fertilitatea, și seceta puterii noastre creatoare. 
De aici spunem și DA și NU nașterii.

Aici avem cea mai mare nevoie să cunoaștem conștient ce ne locuiește încă de la propriul nostru început în această viață: Concepția & Perioada intrauterină & Nașterea. Ca să putem izbucni înfloriri, transformări, renașteri. Ale noastre! Și singurele care au putința reală de a ne preschimba pe noi și lumea în care trăim în ceea ce sufletul nostru visează.

În adâncimile, neluminate încă de raza conștienței, ale concepției, perioadei in utero și ale nașterii –  prin care noi însene am trecut venind în această viață, la fel ca cele prin care am trecut, trecem sau urmează să trecem născându-ne copiii biologici -, ne așteaptă înțelesuri, revelații, magic gata să ni se dezvăluie. Nerostite întrebări și negrăbite răspunsuri. Claritate și perspective noi. Toate, despre noi însene.


Despre credințele noastre nechestionate.
Despre experiențe și răni din trecut rămase neînchise și neoblojite. Pe care le experimentăm azi în viața noastră ca boli și diagnostice; ca rușini, vinovății, frici, inadecvări, neputințe, neapartenență; ca tipare repetitive de gândire, emoționale, comportamentale, inclusiv din spectrul dependențelor; ca vise repetitive, recurente, multe din ele din spectrul coșmar.
Despre personaje din trecut care ne locuiesc pe dinăuntru, dar de care tot nu reușim să ne diferențiem.
Despre aspectele lăuntrice, inconștiente și încă neînțărcate, prin care ne raportăm chiar și azi la mama si tata, părinții nostri biologici.
Despre spațiile din nevăzut ale ființei pe care le traversăm noapte de noapte în timpul visării, ca modalitate inerentă ființei de a se expansiona dincolo de marginile conștiinței noastre obisnuite, de zi cu zi. Despre visele noastre pe care le visăm, uneori fără a ni le mai aminti, a căror semnificație o tot pierdem, înstrăinate fiind de limbajul simbolic, metaforic, magic al vieții.

Memoria noastră somatică pre-verbală, adică tot ce am trăit de la concepție, în timpul sarcinii, al nașterii și al primelor noastre momente și luni de viață, este o arhivă interioară ce se poate accesa doar printr-un demers conștient de deschidere a percepției. 

O deschidere pe care și tu ai putința să o trăiești! 

Ecouri

Laura Maria Yara

Mamă a doi băieți, terapeut holistic cu formare în Womb Awakening, Aura Reading și Memoria Ancestral da Tribo da Lua din Brazilia – mariagaia.org

MI NU NĂ ȚI E! Îmi doresc să fi făcut tu asta cu mine acum vreo 13 ani, înainte să rămân însărcinată cu Sasha, ca să nu trebuiască să învăț totul singură și doar în focul experienței directe! Femei care vreți să fiți Mame, sau care sunteți deja și vreți o scufundare în Grație, mergeți de mână cu Claudia… Am avut privilegiul să o cunosc pe Claudia Constantin în Spirala Ne Cheamă Pâmântul, la care a participat cu grupul din mai-iunie 2021. M-a atins profund fiecare dintre împărtășirile, contribuțiile si participările Claudiei. Am recunoscut în ea o soră de drum, trează și centrată, pe care o admir și în înțelepciunea căreia am încredere. De aceea recomand munca ei frumoasă, atât de necesară: pregătirea conștientă pentru primirea unui Suflet în Pântec, pentru toată transformarea radicală care vine cu maternitatea, pentru un parenting conștient – toate chei ale unei Noi Conștiințe

Alina Ioana Lazăr

mamă a doi copii, proaspăt psiholog, profesionist cu experiență în lucrul cu copii și părinți, co-fondator al proiectului Parenting Creativ

Recomand cu mult drag această călătorie alături de Claudia Constantin. Călătorie de reconectare la momentul nașterii, la povestea nașterii proprii, călătorie de rescriere și transformare a momentelor cheie din povestea venirii pe lume. Mulțumesc cu reverență Claudia dragă, pentru ParCurs.

Mihaela Leocadia Hărtescu

Mamă, psiholog cu experiență în lucrul cu femeile aflate în etapa de început a maternității, fondator și ghid în Grupul de suport emoțional mindfulness-based în sarcină

În orice punct ați fi în călătoria voastră în relația cu maternitatea, vă recomand cu drag și încredere grupul facilitat cu blândețe și îndemânare de către Claudia Constantin. Am participat la ultima ediție și a fost un spațiu bogat, în care am integrat aspecte importante din propria-mi călătorie pe tărâmul nașterii și maternității, un spațiu în care ne-am însoțit unele pe celelalte înspre conștientizări profunde și acțiuni cu sens.

Pântecul Meu, Pântecul Lumii

Te chem la o incursiune transpersonală profund spirituală, în rotundul unui grup de femei, care aduce perspective și deschideri interioare care nu își găsesc albia prin care să curgă într-o relație one-to-one.

La o trăire împreună care aduce niciodată mai puțin, ba mai bogat decât un spațiu de experiență unu la unu.

În Pântecul Meu, Pântecul Lumii este și pentru tine ceva valoros și semnificativ dacă:

 • Simți să explorezi dincolo de suprafața a ceea ce ți s-a spus și crezi că știi despre propria ta concepție, perioadă intrauterină și naștere – sau despre cele ale copiilor tăi
 • Vrei să te pregătești conștient pentru Concepție & Sarcină & Naștere
 • Întâmpini dificultăți de a concepe un copil
 • Ai fost împovărată cu un diagnostic medical, poate rostit dintr-o uzată și limitată perspectivă, pe care îl porți în zona pântecului
 • Te confrunți cu dureri fizice în zona pântecului
 • Ai traversat pierderi de sarcină
 • Ești deja mamă (fie că ai copii biologici, fie adoptați)
 • Nu ai fost niciodată până acum mamă
 • Oscilezi între deciziile de a deveni sau nu – pentru prima dată sau încă o dată – mamă
 • Ai nevoie să te odihnești în adevărul și grația deciziei tale de a nu deveni – deloc sau încă o dată – mamă
 • Trăiești provocări interioare repetitive în relația cu copiii tăi, indiferent de borna la care te găsești acum pe tărâmul maternității
 • Ai o relație cu iz puternic de rană, cu mama ta biologică
 • Vrei să aduci în lumina conștienței mai mult din mesajul, semnificașia, călăuzirea viselor a cărei protagonistă ești noapte de noapte
 • Însoțești, în orice formă, femeile aflate în etapa pre, peri si post natală (educator prenatal, doula, moașă).

Te invit să pășești cu prezență vie, empatică. Cu angajamentul de a onora vulnerabilitatea și de a respecta confidențialitatea fiecărei femei care pășește deodată cu tine în acest spațiu de simțire și trăire directă (îți reamintesc că este un ParCurs terapeutic transpersonal mai ales e x p e r i e n ț i a l), în care:

 • ne reamintim tainele respirației, ale atenției, ne lărgim porțile percepției pentru a accesa stări de conștiință extinsă
 • ne lăsăm ghidate de propriul corp, de muzică, simbol, metaforă, vise, de energia cercului; de vastitatea spațiului de dincolo de gânduri, cuvinte, emoții; de forțele nevăzute care ne conțin și ne călăuzesc din nevăzut; 
 • ne reconectăm cu super-simțurile: intuiția; viziunea; abilitatea de a naviga conștient prin lumile lăuntrice ascunse vederii obișnuite, depășind granițele personale și țintind către spațiile transgeneraționale și transpersonale mai ample; echilibrul dintre a ne reprima și a ne exagera propriile trăiri și emoții; puterea de a ne crea gândurile, emoțiile, stările pe care v r e m să le trăim; putința de descifra limbajul corporal, de a primi și pătrunde semnificația experiențelor noastre de viată pre-verbală.
 • rămânem permanent în contact cu corpul, cu dimensiunea noastră de carne, fără a ne lansa în reverii superficiale, în trip-uri efemere lipsite de substanță și forță transformatoare;
 • invităm în lumina conștienței  v i s e l e – regine ale spațiului transpersonal; inițiem o relație cu simbolul, paradoxul, contrastul, ne-înțelesul și ne-logicul cu care visele ne vorbesc noapte de noapte; le transformăm în instrumente ale noastre de ghidare, de putere, de autocunoastere și transformare.
 • ne reizbucnim în lume reconectate cu propriul adevăr, cu propria frumusețe și putere creatoare, cu intrumente lăuntrice pline de forță care ne susțin în a ne transforma viața și relațiile în directiile pe care le dorim și după care sufletul nostru tânjește, polenizând-o cu radianța și înțelepciunea Zeității care este Pântecul de Femeie… propriul nostru Pântec. 

Oriunde te-ai afla chiar acum în viața ta de femeie sau în călătoria maternității, ești binevenită în Pântecul Meu, Pântecul Lumii.

Pentru că maternitatea este un spațiu psihic pe care îl traversează nu doar femeile care devin mame de copii biologici, ci fiecare femeie a acestui pământ care simte, privește, ascultă, atinge, mângâie, îmbrățișează, oblojește, sustine, hrănește. 

Pentru că maternitatea este nu doar despre a procrea, ci mai ales despre a aduce pe lume visurile inimii noastre prin fiecare respirație și gest al nostru manifestate în lume.

Pentru că, așa cum deja presimți, această incursiune transpersonală și profund spirituală este, mai mult si mai ales, despre TINE. 

Eu, Claudia Constantin, vin exact așa cum sunt azi, când mă întâlnesc cu tine. Nu din postura de expert sau specialist în ceva. Ba cu toată umanitatea mea din care fac parte și abilitățile, și neșlefuirile pe care le manifest.  Vin cu toate cele pe care mi le-au adus viața și experiențele mele toate, inclusiv cele de:

 • terapeut transpersonal;
 • facilitator-creator de spații de conștiință extinsă prin mijlocirea Respirației Holotropice, a meditației în mișcare, a ghidajului interior de tip regresiv;
 • cea oferită de o splendidă formare de un an de zile marca Association for Prenatal and Perinatal Psyhology and Health;
 • însoțitor în procese individuale de transformare ce se declanșează pe tărâmul femininului și maternității;
 • co-fondator al proiectului Parenting Conștient;
 • redactor al cărții Ceea ce nimeni nu îți spune – Un ghid al emoțiilor de la sarcină la maternitate, scrisă de Dr. Alexandra Sacks & Dr. Catherine Birndorf, Ed. Elena Francisc Publishing;
 • femeie înflorită în cercuri de femei și ceremonii sacre;
 • mamă a unei fetițe de patru ani pe care am născut-o acasă (naștere Lotus).

Pântecul Meu, Pântecul Lumii

ParCurs Terapeutic & Incursiune adânc spirituală format din 5 întâlniri săptămânale.

Temele celor 5 întâlniri:

 
 1. Memoria somatică pre-verbală. Amprenta venirii mele pe lume
 2. Matrescence – Nașterea psihică a unei mame. Mama Lăuntrică. Rana mamă-fiică
 3. Viața ca un Continuum. Relația mamă – copil începe înainte de concepție
 4. Nașterea. Ritual conștient de onorare a unui sfârșit și a unui nou început
 5. Perspective ale psihologiei transpersonale, pre și perinatale & spațiu pentru toate întrebările tale

ONLINE pe Zoom

În zile de Sâmbătă  –  22 si 29 Aprilie  &  6, 13, 20 Mai 2023
Orele 11.00 – 13.30

Maximum 8 participante

Preț: 800 lei *
* Dacă ai mai participat anterior la acest ParCurs primești reducere 25 %

Modalități de plată

*****

Este necesară prezența ta live la întâlniri, nu este un curs online înregistrat.

Înaintea fiecărei întâlniri primești pe mail o temă de pre-gătire interioară. Este semnificativă, pregătind terenul lăuntric pentru ceea ce vom experimenta la întâlnirea noastră live. Merită atenția ta și are nevoie de câteva zile pentru a te pătrunde.

La absolut fiecare întâlnire ne scufundăm pe viu, împreună, într-o călătorie interioară către mai profund și mai departe înăuntrul nostru. O experiență prin care ne vom traversa vastele pământuri lăuntrice prin atenție directionată către interior, lărgirea percepției, conexiune directă și neînteruptă cu senzațiile din corp.

În zilele ce curg între întâlnirile noastre live, incursiunile lăutrice la care te invit – individuale, blânde, orientate către explorarea spatiului interior cu instrumente mai feminine, mai subtile și mai largi decât gândirea rațională – îți devin repere și ancore pentru integrarea experiențelor. Și indicatori ai devoțiunii tale față de tine însăți.

Iar toate acestea, acordate cu fiecare din cele 5 mari teme ale ParCursului, cu axurile centrale în jurul și către miezul cărora gravităm cu întreaga noastră atenție.

Modalități de plată

 1. Plata prin REVOLUT:
  Din aplicația Revolut trimite banii cu titlul DONAȚIE către: @claudiac (0723192448)
 2. Transfer bancar:
  în contul RO05BTRLRONCRT0457385801 deschis la Banca Transilvania.
  Titular: Claudia Constantin.
  Ref: donație.
 3. Ești persoană juridică?
  Plătește în contul următor și primești factura pe mail.
  RO64BTRLRONCRT0531894901
  Titular: Soanro Circle SRL
 4. Plata online cu cardul
După ce ai făcut plata locul tău este rezervat. Trimite-mi un mesaj cu numele tău (SMS sau WhatsApp) la numărul 0723.192.448