Când a început căutarea? Nimeni nu își aduce aminte. De când încercăm fără succes să stingem setea care ne îndeamnă să căutăm? O căutare ce nu se oprește niciodată. O sete ce nu poate fi ostoită cu nimic. De către nimeni. 

Cum a început totul?

Căutarea a început cu prima ființă care a crezut în separare. În ideea de a fi ceva izolat, rupt de întreg. De a fi altceva. Altcineva. O identitate, un nume. O formă. Copilul care se naște crede că se rupe de sursă. Pântecul, mama. Este o reiterare la nesfârșit a unui fenomen cosmic – ruptura originală, care a dat naștere căutării.

Atunci când privim cu detașare la rădăcina căutării devine evident faptul că este vorba despre o idee, o credință în separare. O concluzie care se bazează pe observarea unui eveniment (cum ar fi nașterea). Cât de corectă este această concluzie? Cât de mult corespunde ea Realității? Dacă observarea fenomenologică ar putea merge dincolo de formă, adevărul ar fi revelat.

Adevărul se dezvăluie în tăcere. 

În liniștea adâncă a minții. Atunci când luăm o pauză de la… gândit. Când creația inconștientă (pe care o putem numi Ego) nu mai aleargă după himerele acestei lumi de care se consideră separat. Toată această risipă uriașă de energie, a căutării, are la bază o idee falsă despre momentul zero, al nașterii (fizice și, respectiv, spirituale).

Adevărul despre sine se simte în corp. Este zumzetul momentului prezent, precum un ecou fără de sfârșit. Prea ocupați să ne găsim fericirea înafara noastră, această chemare către adevăr este ignorată mai tot timpul.

Până când putem ignora chemarea sinelui?

Până când nu mai suportăm disconfortul. Abia atunci începem să privim către sursa nefericirii noastre. Și ușor ușor începem să dăm deoparte ceea ce este fals – zidul pe care l-am construit în jurul nostru.

Acesta este un demers de Conștiență. Începem să percepem din ce în ce mai mult din adevărul a ceea ce suntem, înlăturând ideile false. Renunțăm la obiectele ce au umplut spațiul lăuntric, devenim minimaliști 🙂 .

Practică spirituală. Spiritualitate practică

Este o serie de ateliere săptămânale ce au drept intenție adâncirea gradului de Conștiență. A deveni mai conștienți de ceea ce suntem, de natura realității, de rolurile pe care le jucăm în raport cu ceilalți, de întregul nostru potențial de creație. Este un proces și o călătorie de reîntregire, care vine la pachet cu sfârșitul căutării și al disconfortului separării.

Este un atelier practic. Absolut tot ce facem aici este pentru a fi aplicat în viața de zi cu zi. Acesta nu este un curs teoretic, însă spațiul este deschis și de întrebările tale. Cu toții avem nevoie să înțelegem pașii pe care îi parcurgem pe calea conștienței de sine.

Pentru unii dintre noi procesul poate fi mai lent, pentru alții mai rapid deoarece am dezvoltat mecanisme diferite de protecție, de rezistență în fața adevărului. Dar ce contează cel mai mult este primul pas pe care îl faci. Acesta sădește o sămânță, care la un moment dat înflorește, iar adevărul despre sine se dezvăluie în toată splendoarea sa.

Fiecare întâlnire are o temă clară, iar anumite teme, în multiplele lor aspecte, vor fi explorate de-a lungul mai multor ateliere. Printre temele pe care le vom aborda se numără:

  • arhitectura multidimensională a ființei 
  • instrumentele trăirii integrale 
  • parentingul – potențialul transformator al rolului de părinte
  • dependențele – suntem dependenți de o multitudine de lucruri dinafara noastră
  • rolurile noastre și identitatea – spațiul în care se naște suferința
  • relațiile cu ceilalți, cu accent pe relația de cuplu
  • sănătatea fizică și mentală
  • relația cu banii

Și multe altele care vor ieși la suprafață în grup. Toate aceste teme servesc scopului pe care ni-l propunem: Conștiența de sine.

Instrumente de lucru

  • starea de Prezență, ca fundament al Conștienței de Sine
  • respirația ca bază pentru multiple exerciții – respirația conștientă, respirația inimii, respirația holotropică
  • atenția ca bază a procesului de creație conștient
  • meditația, meditația dinamică
  • călătoria ghidată, călătoria de conștiință
  • mișcarea conștientă

Sunt Bogdan Grigoraș, coach și terapeut transpersonal din 2013. Călăuza voastră în această Practică spirituală. Am condus sute de astfel de ateliere în care am rafinat arta de a accesa stările de conștiință extinse. Aceste stări ne permit să vedem realitatea vieții noastre dintr-o perspectivă mai largă, să simțim și să percepem adevăruri mai profunde decât ceea ce trăim în mod obișnuit. 

Îmi place mai ales energia care se creează în interiorul unui astfel de grup de explorare. Atunci când ne adunăm mai mulți cu aceeași intenție, accesăm mai ușor dimensiunile noastre interioare, spirituale și umane, avem trăiri clare și semnificative, revelații și conștientizări care au darul de a dizolva blocajele și credințele limitative.

Există o dimensiune terapeutică pe care o accesăm împreună, însă marea revelație este de natură spirituală, integratoare. Demersul nostru de conștiență ne aduce vindecarea pe care ne-o dorim, însă este mult mai mult decât o vindecare fizică sau emoțională. Lărgindu-ne capacitatea de a percepe, avem acces la mult mai mult: un stil de viață complet nou, în deplină armonie cu tot ceea ce este, în iubire, recunoștință și respect pentru ceea ce numim Viață.

Programul atelierelor

Ne întâlnim duminica,
de la 10.00 la 13.00
la Casa Franceză Ille et Vilaine
Strada Cojocarilor nr. 15, Sibiu

Vino la tine cu haine lejere (sport), cu o pătură și o saltea de izopren.
Participarea la fiecare atelier se face pe bază de donație liberă.
Înscrierile se fac pe Whatsapp la numărul 0720.573.076
Vei fi inclus(ă) într-un grup de Whatsapp unde sunt anunțate temele atelierelor. Grupul respectiv are și rolul de susținere a proceselor personale în perioada dintre ateliere, este spațiu de împărtășire a trăirilor și de conexiune.